Mi lesz Belőlem?

2012. nov. 05., hétfő 19:00. - Szerző: Lakatos István

Gyermekünket felnőni látni a legnagyobb öröm ami érhet minket. Szülőnek lenni azonban nem csak örömmel, hanem felelősséggel is jár.
Gyermekünk egyaránt igényli tőlünk a szeretetet és odafigyelést, de az anyagi biztonságot is, azt, hogy segítsük elindulni az életben.

A mai világban fokozottan igaz, hogy egy ember életét örökre meghatározhatja a kapott képzés, a szerzett tapasztalatok. A gyermekek megfelelő taníttatása, az életben való elindítása igen komoly anyagi terhet jelent a családoknak. Statisztikai tény, hogy a gyermekekre költött összegek 18 éves koruktól ugrásszerűen megnőnek.

 

egyetem.jpg 2012-ben drasztikusan visszaestek az államilag finanszírozott felsőoktatási létszámok. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a szülőknek szemeszterenként

200 000 vagy 300 000 Forint tandíjat kell fizetniük. Egy külfüldi ösztöndíj - mely nagyban növeli a színvonalas álláslehetőségek számát - csak tovább emeli ezeket a költségeket.

 


 Azon túlmenően, hogy drámaian lecsökkent az államilag finanszírozott helyek száma, bizonyos képzések csak Budapesten érhetőek el. A kollégiumi férőhelyek száma igen korlátozott, így a diákok jelentős része kénytelen albérletben lakni.  

Az albérletek ára 30 és 80 000 Forint között mozog, mely összeget szintén a családnak kell előteremteni.

 

Mára már elengedhetetlen a felsőoktatásban való részvételhez a megfelelő számítástechnikai felszereltség, ami a növekvő mobilitási igény miatt egy laptop beszerzését jelenti. Ez egyszeri nagyságrendileg 200ezer Ft-os beruházás. A sort tovább folytathatnánk a nyelvviszga, és a megélhetési költségek fellistázásával.

 

Úgy gondolom, hogy felelős szülőként gondolnunk kell a gyermekeink jövőjére és arra, hogy miként fogjuk segíteni gyermekeinket a fent említett elindulásban.

 

Ha szeretné gyermeke álmait valóra váltani, a megvalósításról érdemes időben gondoskodni!

Címkék: jövő, anyagi biztonság, felelősség

Kommentek

Írja le a véleményét Ön is!!

* Az Ön neve:

* E-mail cím (nem fog megjelenni):

Weboldal:

* Hozzászólás:

Annamária - - 2013. jan. 25. 10:08:47

Nagyon hasznos volt számomra a Mi lesz belőlem c. írás. Több gyerekes családanya vagyok, így valóban elgondolkodtam rajta, és már meg is kötöttem a gyermekeim részére a megfelelő biztosítást. Csak ajánlani tudom mindenkinek az Elza Biztosítót.
Figyelmesek,kedvesek és kitűnő szakemberek.

Válasz erre

    1 / 1    

Többi blogcikk                 Itt a kockázatdoktor bejegyzései, megosztja Önnel szakmai titkait és  tapasztalatait.