Miért is kell az utasbiztosítás?

2013. máj. 22., szerda 11:00. - Szerző: Lakatos István

A magyarok mintegy kétharmada úgy utazik külföldre, hogy nem köt utasbiztosítást.

 


Kedves ismerősöm történetét írom le, aki  a családjával nyaralni készült. Hozzá tartozik a történethez, hogy nála precízebb embert keveset ismerek. Mindent a legapróbb részletekig megtervezett, majd az utasbiztosítását is megkötötte volna,de a készséges ügyintéző közölte vele,hogy fölösleges utasbiztosítást kötni,hiszen a bankártyába épített utasbiztosítás tökéletesen megfelel erre a célra, fölösleges duplán biztosítani magát. Mivel ő nem kételkedett az előadó szavahihetőségében, elkönyvelve magában, oké, minden rendben van, előkészültünk, utazhatunk! Elmentek a várva várt nyaralásra, amire már hónapok óta készült az egész család. Minden rendben is volt mindaddig, amíg a gyerek a tengerben bele nem sétált egy aranyosan ficánkoló medúza csapatba. Berohantak vele a kórházba, ahol természetesen ellátták, hála isten minden rendben is volt vele, hisz ez a legfontosabb, ám a későbbiek során kiderült, hogy a bankártyába épített biztosítás nem terjed ki az ambuláns ellátásra, de ezen kívül egyéb dolgokra sem. Mindenféleképpen kellett volna mellé kötni egy kiegészítő biztosítást, de jobban tette volna, ha megfelelő utasbiztosítást köt. Ez a kis félre tájékoztatás kedves ismerősömnek  340 eurójába került.

Belátta, hogy hibázott, és nem volt elég körültekintő a biztosítás ügyében. Amennyiben biztosítási szakembert keresett volna fel, mindez nem történhetett volna meg velük.

 

 

1249075991.jpg

A bankkártyába épített utasbiztosítás arra sem elég,hogy egy baleset alkalmával fedezze a kórházba szállítás költségét.Sajnos sokan nincsenek tisztában ezzel és nem kötnek utasbiztosítást. Sokan azért nem kötnek utasbiztosítást, mert azt gondolják,hogy a szomszédos ország a közelben van, nem érheti őket baj. Sok esetben az Egészségbiztosítási Kártya sem nyújt mindenre fedezetet, sőt nem is mindenhol fogadják el az Unióban,csak a kijelölthelyeken. 

 

 

 

6a00d8341c565553ef0168e4ab21b0970c-800wi.jpg


Amennyiben utasbiztosítást köt,

biztonságban érezheti magát és családját!


 

 

Keresse fel tanácsadóinkat és segítségükkel válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb utasbiztosítást.

Címkék: nyaralás, lopás, baleset, kórház, kár, biztosítás, utazás

Kommentek

Írja le a véleményét Ön is!!

* Az Ön neve:

* E-mail cím (nem fog megjelenni):

Weboldal:

* Hozzászólás:

Többi blogcikk                 Itt a kockázatdoktor bejegyzései, megosztja Önnel szakmai titkait és  tapasztalatait.