Mintha cipőt vásárolnánk, így válasszunk lakásbiztosítást

2012. nov. 05., hétfő 16:00. - Szerző: Lakatos István

“Lakásbiztosítás: Nincs esetleg más méretben?”

Egy lakásbiztosítást úgy válasszunk, mintha cipőt vennénk.

Elvégre mindkettő legalább egy éven keresztül fog minket szolgálni, de ha jót választunk, akkor ennél jóval tovább kitart.

 

Mivel a tudatos vásárló cipőt sem úgy választ, hogy meglát egy szépet a kirakatban, és azt berohan megvenni, hanem körbenéz, a különböző boltokban – már amelyikről elég jót halott, netán amelyik mögött megfelelő marketing kampány van – felpróbálja őket, és csak tudatos mérlegelés után választja ki a számára legmegfelelőbbet.

 

cipo2.jpg

 

Nos, erre biztosítás választása során is lehetőségünk van, és ha így járunk el, akkor nagy valószínűséggel a számunkralegjobb biztosítást fogjuk megkötni.

 

Csak kicsit másképp

 

Fogyasztói társadalom egyéb termékekre is egyre inkább elérhető vívmánya szinte elsőnek a biztosítások piacán jelent meg, így ezt használjuk is ki: a különböző biztosításokat összehasonlító, és ezeket igényeink szerint rangsoroló programokról van szó. Ne csak az árra figyeljünk, hisz cipőt sem úgy választjuk ki, hogy a legolcsóbbat leemeljük a polcról! Először fektessük le alapvető igényeinket, adjuk hozzá sajátosságainkat, majd az így kapott csomagból válasszuk ki a leginkább pénztárcabarát megoldást. Legyünk igényesek: egy jól megkötött biztosítással többet spórolhatunk, mint amennyibe került.  Ráadásul egy okosan tető alá hozott biztosítással is ugyanúgy el lehet dicsekedni, mint egy új cipővel- igaz haszna korántsem annyira látványos. Ahogy a cipőt, úgy a biztosítást sem árt néhány évente karban tartani – jelen esetben felülvizsgálni, hogy megérett-e a lecserélésre. Ráadásul ezt a megoldást bármilyen biztosításhoz használhatjuk, nem csak lakásbiztosításhoz.

Címkék: , ingatlan, vagyon, vagyon biztosítás, lakásbiztosítás

Kommentek

Írja le a véleményét Ön is!!

* Az Ön neve:

* E-mail cím (nem fog megjelenni):

Weboldal:

* Hozzászólás:

Többi blogcikk                 Itt a kockázatdoktor bejegyzései, megosztja Önnel szakmai titkait és  tapasztalatait.