Gondoskodjon nyugdíjas éveiről

Az Elzabiztosítás Nyugdíjprogram üzenete (öngondoskodás, az időskor méltósága) soha nem volt olyan időszerű, mint napjainkban.

A gazdasági környezet változékonysága, az értékrendek átstrukturálódása, a meglévő nagy ellátórendszerek (állami nyugdíjrendszer, egészségügy) jövőértékének felmorzsolódása minden aktív keresőképes állampolgárt arra szólít fel, hogy foglalkozzék jövőbeli nyugdíjhelyzetével! 

 

Elgondolkozott már azon, hogy…

 • jelenleg közel 3 millió nyugdíjas nyugdíját 3,7 millió járulékfizető termeli meg, és ez az arány évről évre romlik?
 • a kb. 3,7 millió járulékfizető több mint harmada minimálbérre van bejelentve?
 • ahhoz, hogy valaki jogosult legyen öregségi nyugdíjra, a korhatár elérése mellett legalább 20 év szolgálati idő szükséges?
 • nyugdíj azon jövedelem után képződik, amely után járulékot fizetett.
 • a nyugdíjminimum összege jelenleg alig 30 000 Ft? 
 • ha a minimálbér után fizet járulékot, alig több mint 30 000 Ft nyugdíjra számíthat?

Mindezekre a problémákra jó megoldás lehet a  Nyugdíjprogram, amely segít Önnek, hogy idejében megkezdett öngondoskodással nyugdíjas éveit is az ön által elvárt életszínvonalon élhesse meg. A Nyugdíjprogram keretében megoldást kínálunk az előre nem látható váratlan eseményekre is!

 

A Nyugdíjprogramunkban két lehetőséget kínálunk Önnek:

1. Nyugdíjbiztosítások – a törvényi feltételeknek megfelelően 20%-os adójóváírással

2. Állami támogatás nélküli nyugdíjcélú megtakarítások

 


1. Nyugdíjbiztosítások – a törvényi feltételeknek megfelelően 20%-os adójóváírással

Nyugdíjbiztosításnak – a törvénynek megfelelően - az az életbiztosítás tekinthető, amely alapján a biztosító az alábbi események bármelyikének bekövetkezésekor szolgáltatást nyújt:

 • a biztosított halála, vagy
 • jogszabály szerinti nyugdíjszolgáltatásra való jogosultság megszerzése, vagy
 • az egészségi állapot legalább 40%-os mértéket elérő károsodása, illetve
 • szerződés létrejöttekor érvényes öregségi nyugdíjkorhatár biztosított általi betöltése.

Milyen kedvezmény kapcsolódik a nyugdíjbiztosításhoz?

A kedvezmény – az önkéntes pénztárakhoz hasonlóan – adóról való rendelkezés lehetőségét jelenti. A nyugdíjbiztosítás szerződője az adóévben általa befizetett díj (ide értve az eseti díjat is) 20 %-áról, de legfeljebb 130 000 Ft-ról tehet nyilatkozatot, feltéve, hogy megfizetett adója ezt lehetővé teszi. 
(Amennyiben nyugdíjbiztosítás mellett nyugdíj-előtakarékossági számla [Nyesz] és/vagy önkéntes pénztárak esetében is jogosult a szerződő rendelkezni az adójáról, akkor a három jogcím alapján együttesen legfeljebb 280 000 Ft-ról rendelkezhet. )
 A nyugdíjbiztosítási szerződés alapján történő nyilatkozatban megjelölt összeget az adóévet követő évben az adóhatóság a biztosító számlájára utalja, majd a biztosító erről a számláról a szerződő nyugdíjbiztosítási szerződésén jóváírja az adóhatóság által átutalt összeget.

 

Mikor kell visszafizetni az adóhatóság által átutalt összeget?

A magánszemélynek az adóhatóság által kiutalt teljes összeget 20%-kal növelten vissza kell fizetnie, amennyiben

 • a nyugdíjbiztosítás nem a feltételekben megjelölt nyugdíjszolgáltatással szűnik meg (ide értve a részvisszavásárlás esetét mint a szerződés részleges megszűnését, akkor is, ha az eseti díjból történik), vagy
 • a biztosítási szerződést úgy módosítják, hogy a továbbiakban már nem minősül nyugdíjbiztosításnak.

A visszafizetési kötelezettség a magánszemélyt terheli, de ezt a biztosítónak kell a szerződőt megillető összegből levonni, vagy ha ez bármely okból nem lehetséges, azt az adóhatóság részére a magánszemélynek kell megfizetnie. Az előírt szabályok hosszú távú (el)kötelezettséget jelentenek. A fentiek alapján csak akkor javasoljuk a nyugdíjbiztosítás megkötését, ha hosszú távon vállalni tudja a rendszeres díj fizetését, illetve nyugdíjba vonulásáig le tud mondani a biztosításba befizetett összegekről és nyugdíjba vonulásáig nem von ki pénzt a szerződésből!

 

2. Nyugdíjcélú megtakarítások

A Nyugdíjprogram keretén belül az alábbi életbiztosításokat javasoljuk Önnek:

 • Aranyszárny CLavis
 • Aranyszárny
 • Aranyszárny Exkluzív
 • Aranyszárny Exkluzív Speciál

Természetesen Ön dönthet úgy, hogy nem kívánja igénybe venni az adójóváírást, ám szeretne nyugdíjcéllal megtakarítani. Ekkor lehetősége van a Nyugdíjprogramon belül, az Ön által kiválasztott életbiztosítás megkötésével ezt is megtenni. Ez a lehetőség is számtalan előnnyel jár, hiszen Ön dönt a megtakarításáról, tartamról, és a kiegészítő biztosításokról!

A részletekről érdeklődjön tanácsadóinknál.

Ingyenes tanácsadás
Rólunk mondták

Rólunk mondták

A hirdetésnek megfelelően a család összes biztosítási kötvényét átvizsgálták. Sikerült megértenem a számomra zavaros fogalmakat, és az 5 biztosításból kettőt meg is változtattam.

 

Sz. Béla

istock_000013773411small.jpg