Foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás

A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás egy kiváló alternatíva a nyugdíjkérdés megoldására. Bár Magyarországon úttörőnek számító elképzelés, a nyugati – elsősorban angolszász – országokban elterjedt és népszerű megoldás, hogy a nyugdíjcélú takarékoskodásról a foglalkoztató gondoskodik munkavállalója számára.

 

Miért jó ez az alkalmazottaknak?

A megtakarítás folyamatosságát és biztonságos beérkezését az garantálja, hogy a munkáltató mindig több pénzzel rendelkezik, mint az alkalmazottja, és megvan hozzá az infrastruktúrája is, hogy a befizetések rendszeresen és pontosan meg is történjenek.

Ezt a szolgáltatást a munkáltató nyújthatja a munkabér terhére, vagy akár azt kiegészítve, amolyan spéci cafeteria szolgáltatásként. Ha pedig alkalmazottunk munkahelyet vált, akkor számláját viszi magával, hiszen azt az ő nevére nyitották, azzal ő fog rendelkezni.

 

Miért jó ez a foglalkoztatónak?

Plusz juttatásként adható a munkavállalónak, méghozzá úgy, hogy az egyénre szabható, vagyis eltérő összegek állíthatók be, egy próbaidős kolléga és egy 10 éve ott dolgozó középvezető számára, ezáltal egy kiegészítő motivációs rendszer előnyeivel is bír ez a megoldás.

Ingyenes tanácsadás
Rólunk mondták

Rólunk mondták

Fogalmam sem volt,hogy lehet eligazodni az életbiztosítások között. Türelmes útbaigazítást kaptam. Még gondolkodom, de kötni fogok.

 

K.Miklós

istock_000013773411small.jpg